Bahan-bahan untuk kulit Resepi Durian Crepe;
50g Tepung Gandum
1 sudu besar Tepung Ubi Kayu
2 sudu besar gula halus
1 biji telur
1 sudu esen vanila
40ml susu cair
1 gelas air (160ml)
3 sudu butter dicairkan
sedikit pewarna kuning
Filling**
1 cawan Non Dairy Whipping Creme yang sudah dipukul kental
Isi Durian yang telah dilenyek.
Cara-cara
- Campur semua bahan kemudian blender dan tapis.
- Panaskan non-stik pan dengan api yang kecil.
- Tuang 1 senduk adunan dan ratakan hingga menjadi crepe. (tak perlu terbalikkan dan biarkan permukaan atas kering. Angkat dan biarkan sejuk.
- Bentangkan sekeping crepe dan letakkan whipping cream ditengah-tengah,lapis dengan isi durian, tutup semula dengan whipping cream. Akhir sekali lipat dan simpan didalam peti sejuk.