Published 7:36 AM by

Suspek Rogol beramai-ramai diburu Polis


Suspek dalam Kejadian kes Rogol beramai-ramai di Ketereh, Kota Bharu kini diburu pihak berkuasa selepas identiti lima individu berusia antara 18 dan 25 tahun disiarkan. Kejadian yang berlaku pada 25 Mei lalu melibatkan 38 orang lelaki yang merogol 2 orang remaja perempuan, namun begitu pihak berkuasa mengesahkan hanya 21 orang yang terlibat.

"Mereka ialah, pertama: Mohd Fadhil Manaf atau Fadhil berusia 25 tahun dan beralamat di Kampung Hutan Pasir, Ketereh; kedua: Che Muhammad Farhan Isyrif Che Mat atau Yusri berusia 18 tahun dan tinggal di Taman Binjai Manis, Ketereh serta Muhammaddun Hassan atau Mado berusia 20 tahun juga beralamat di Kampung Hutan Pasir, Ketereh.

“Sementara yang ketiga: Mohamad Faiz Azahan, 22, dari Jalan Serendah Taman Binjai Manis, Ketereh dan Muhammad Safwan Ab Rajab atau Safwan, 25, yang tinggal di Taman Sri Wangi Hutan Pasir Ketereh dan yang belum dikenal pasti seorang lagi yang dipanggil Udin,” 


Setakat ini 15 tangkapan sudah dibuat dan lima daripada mereka telah mendapat persetujuan Ketua Unit Pendakwaan untuk dituduh di mahkamah...baki suspek masih lagi diburu..


Sekiranya anda mempunyai maklumat mengenai individu terbabit sila hubungi balai polis yang terdekat...